Een matras verhuizen

Een matras vervoeren kan een lastig klusje zijn. Matrassen zijn lastig vast te pakken en je wilt ze niet vies maken tijdens een verhuizing. Om je matras schoon en veilig te verplaatsen moet je een aantal stappen doorlopen die uitgelegd worden in dit artikel.

1. Vervoer je matras in een matrashoes

Om je matras te beschermen tegen vuil en beschadigingen is het slim om een matrashoes aan te schaffen voor je matras.

Zorg er voor dat je matras schoon en droog is. Zet het matras rechtop op de grond en zorg dat iemand het matras een klein stukje optilt zodat de ander de matrashoes onder het matras kan schuiven. Trek vervolgens de hoes over het matras en plak hem dicht met tape.

2. Maak de looproute naar de auto vrij

Zorg er altijd voor dat de looproute naar de auto vrij is van rommel zodat je niet kunt struikelen tijdens het verplaatsen van het matras naar de auto.

3. Gebruik een meubelroller

Een meubelroller is een houten plankje met wieltjes er onder. Als je gaat verhuizen is het verstandig om zo’n ding aan te schaffen. Naast je matras kan je er ook andere zware dingen mee verplaatsen zoals een wasmachine of een zware stoel.

Plaats het matras op de meubelroller en rol het geheel naar de verhuiswagen.

4. Vervoer het matras plat

Vooral voor matrassen met binnenvering geldt dat je ze het beste liggend kunt vervoeren. Zo blijven de veren beter op hun plek en heb je minder kans op beschadigingen. Leg geen dozen of andere spullen op het matras in de verhuiswagen. Ook dit kan voor schade zorgen.

Een matras vervoeren in je eentje

Als je een matras in je eentje moet vervoeren kun je hem het beste opvouwen. Hou het matras opgevouwen door spanbanden om het matras te spannen. Gebruik een meubelroller om het matras te verplaatsen naar de auto.

Een matras op het autodak vervoeren

Als je een matras met de auto moet vervoeren kun je er voor kiezen om het matras op het dak te binden. Doe dit alleen als het matras echt niet in de auto past. Gebruik een matrashoes om het matras te beschermen tijdens de rit. Bevestig het matras aan de auto door spanbaden over het matras en onder de dakdragers te trekken. Heb je geen dakdragers, span de spandbanden dat onder de ramen door en over het matras.

Kan je een matras oprollen?

Een matras oprollen vereist veel kracht en is erg moeilijk. Je kunt een matras wel makkelijk kleiner maken door hem op te vouwen. Gebruik spanbanden op het matras opgevouwen te houden. Zorg er voor dat je het matras snel weer uitvouwt. Het matras te lang opgevouwen houden kan er voor zorgen dat hij beschadigd raakt.