In één dag verhuizen – Zo lukt het

Het is mogelijk om in één dag te verhuizen. Er is wel een goede planning en voorbereiding nodig. Lees hieronder wat je moet doen om in slechts één dag te verhuizen.

Begin ver van te voren met de voorbereiding

Begin op tijd met het plannen van je verhuizing. Leg alle dingen die je eventueel gaat huren zoals een verhuis bus, opslagplaats, steekwagentje of verhuisdekens op tijd vast zodat er geen kans is dat je naast het net vist op de dag van de verhuizing. Veel verhuurbedrijven zijn vaak volgeboekt in de weekenden.

Probeer opslagplaats te regelen

Probeer tijdelijke een tijdelijke opslagplek te regelen. Als je geen opslagplek wilt huren probeer het dan bij familie of vrienden. Zo kan je namelijk van te voren al dozen en andere spullen tijdelijk opslaan zodat je deze niet de dag van de verhuizing hoeft te versjouwen.   

Plan de dag vroeg

Als je de verhuiswagen dezelfde dag terug wilt brengen kun je hem het best zo vroeg mogelijk ophalen. Meestal kan je vanaf 07:00 uur terecht bij verhuurbedrijven. Hoe vroeger je begint hoe meer kans dat je de zelfde dag nog klaar bent.

Zet alles op tijd klaar

Zorg er voor dat je de dag van de verhuizing niets meer hoeft in te pakken. Je kunt al ver van te voren beginnen met het inpakken van de spullen die je tot aan de verhuizing niet nodig zult hebben. Demonteer alle meubels een dag van te voren zodat je ook dit niet meer hoeft te doen op de dag zelf. Demonteer ook je bed en leg voor de laatste nacht het matras op de grond.

Zet de grote spullen zoals de wasmachine alvast op de begane grond.

Zorg ervoor dat je een dag van te voren het eten en drinken voor jezelf en je helpers klaar hebt staan. Als je op de verhuisdag eten moet gaan halen ben je extra tijd kwijt.

Denk ook aan bijvoorbeeld voldoende vuilniszakken. Je zult verbaasd zijn over hoeveel je nog tegenkomt dat je weg wilt gooien. Over weggooien gesproken, zoek van te voren uit wat je niet mee wilt verhuizen naar je nieuwe huis. Veel mensen verhuizen spullen die ze later toch weggooien. Dit is zonde van de kostbare tijd!

Laad de verhuiswagen zo efficiënt mogelijk. Denk van te voren na over deze indeling. Een goede vuistregel is: laad de grote spullen als eerst in de verhuiswagen en vul aan met verhuisdozen. Zet de grote spullen zoals de wasmachine alvast op de begane grond.  

Zorg voor een strakke planning

Maak een lijstje met dingen die je moet regelen. Gebruik hiervoor onze handige (online) checklist en vink de dingen af die je gedaan hebt.

Regel zo veel mogelijk helpers

Als je het geluk hebt dat je genoeg helpers hebt, zorg dan dat er mensen in je oude en nieuwe huis blijven. De helpers in je oude huis kunnen dan de spullen klaar zetten en de mensen in je nieuwe huis kunnen de spullen aannemen. Op deze manier kunnen de mensen die de spullen van A naar B brengen zo snel mogelijk heen en weer. Meestal moet je je oude woning schoon opleveren. De mensen die in je oude huis blijven kunnen deze taak ook meteen op zich nemen.

Zorg ervoor dat je helpers niets te kort komen tijdens de verhuizing. Zorg voor voldoende eten en drinken. TIP: als er mensen in je nieuwe huis blijven om de spullen aan te nemen zorg dan voor stoelen zodat ze niet op de grond hoeven te zitten

Als je geen risico wilt lopen dat je verhuizing langer dan een dag duurt kan je het best een verhuisbedrijf inschakelen. Via onze website vraag je gemakkelijk drie vrijblijvende offertes aan van erkende verhuisbedrijven bij jou in de buurt.