Wasmachine verhuizen – Stap voor stap uitgelegd

Bij het verhuizen van een wasmachine zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zorg dat er geen water meer in de wasmachine zit, zet de trommel vast en vervoer de wasmachine het liefst met een steekwagentje.

Hieronder lees je in detail hoe je dit aanpakt.

1. Verwijder het water uit de wasmachine

De eerste stap is het ontkoppelen van je wasmachine. Trek als eerst de stekker er uit. Vervolgens draai je de toevoerkraan dicht. Pak alvast een emmer en draai de toevoerslang los uit de toevoerkraan. Hang het uiteinde van de toevoerkraan in de emmer om het water op te vangen.

Haal de afvoerslang uit de afvoer en hang hem in de emmer om het overtollige water op te vangen. Plak beide slangen vast aan de wasmachine zodat. Let op dat de slangen niet over de grond slepen om te voorkomen dat je er over struikelt tijdens de verhuizing.

Als laatste stap leeg je het afvoerfilter. Plaats een opvangbakje voor het filter en open het klepje voor het afvoerfilter. Meestal zit er een slangetje waarmee je het water uit het filter kan laten lopen. Vervolgens draai je het filter los en vang je het water op. Draai de filter weer terug en sluit het klepje.

2. Zet de wastrommel vast

Als je een wasmachine verhuist zonder de trommel vast te zetten kan hij beschadigen tijdens de verhuizing. Daarom is het belangrijk om de trommel vast te zetten. Dit doe je met transportbouten. Check de gebruiksaanwijzing van je wasmachine om te zien waar ze precies zitten. Mocht je de transportbouten kwijt zijn, let dan op dat je het juiste merk uitkiest als je nieuwe besteld.

3. Gebruik een steekwagentje

Bij het vervoeren van je wasmachine is het belangrijk dat hij rechtop blijft. Probeer een wasmachine nooit in je eentje de trap af te tillen. Als je wasmachine op de begane grond staat gebruik je bij voorkeur een steekwagentje. Wist je dat er ook speciale steekwagentjes die trappen af kunnen?

Zorg ook dat de wasmachine rechtop staat in je verhuiswagen en let er op dat je hem vastzet om te voorkomen dat hij gaat schuiven en andere spullen in de bus beschadigd. Wikkel je wasmachine in bubbeltjesfolie om hem extra te beschermen. 

4. Sluit de wasmachine opnieuw aan

Let goed op dat je de transportbouten weer verwijderd als je de wasmachine opnieuw aansluit. Als je dit vergeet gaat de wasmachine kapot! Verder is het belangrijk om de wasmachine waterpas te zetten. Zo voorkom je dat de wastrommel asymmetrisch draait en lawaai gaat maken.

Sluit de aanvoer- en afvoerslang aan en draai de toevoerkraan open. Controleer of er niets lekt.