Wat komt er allemaal kijken bij een verhuizing?

Als je gaat verhuizen zijn er veel dingen die je moet regelen. Je moet je verhuizing doorgeven aan verschillende instanties, een verhuiswagen reserveren, helpers inschakelen, oppas regelen voor je kind of huisdier en een planning maken voor de verhuisdag.

Je verhuizing doorgeven aan instanties

Je moet je verhuizing doorgeven aan verschillende instanties. Soms kun je abonnementen meeverhuizen naar je nieuwe adres. Andere dingen moet je opzeggen zoals de school van je kinderen als je naar een andere plaats verhuist. Via postNL kan je ook je verhuizing doorgeven. Zij zorgen er dan voor dat je post automatisch wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres.

Wat moet je opzeggen als je gaat verhuizen?

  • Gas-, water- en energiecontract
  • TV- en internet abonnement
  • Kranten- of tijdschriftabonnement
  • De school van je kinderen
  • Je sportclub en die van je kinderen
  • Tandarts
  • Huisarts
  • Je woonverzekering

Een verhuiswagen reserveren

Sommige mensen hebben het geluk dat ze via vrienden of familie de beschikking hebben over een busje. Als jij niet zo’n geluksvogel bent moet je er een huren bij een verhuurbedrijf. Doe dit op tijd. Vaak zijn verhuurbedrijven al ver van te voren volgeboekt. Vooral als je in het weekend wilt verhuizen kun je er maar beter vroeg bij zijn.

Helpers inschakelen

Je kunt niet in je eentje verhuizen. Stem van te voren met je potentiële helpers af wanneer ze kunnen. Als je geen familie of vrienden hebt die je kunnen helpen moet je op tijd een verhuisbedrijf inplannen.

Oppas regelen voor je kinderen of huisdieren

Als je gaat verhuizen doe je er goed aan om oppas te regelen voor je kroost of huisdier. Als je dit niet doet kun je je niet 100% focussen op de verhuizing. Bovendien kan het gevaarlijk zijn als er zware voorwerpen versjouwt worden in huis terwijl je kinderen nog ronddartelen.

Een planning maken voor de verhuisdag

Als je een verhuizing soepel wilt laten verlopen zal je een goede planning moeten maken. Zet voor jezelf op papier wat je nog moet regelen of gebruik onze handige checklist zodat je zeker weet dat je geen enkel punt mist.

Verhuisdozen kopen

Als je gaat verhuizen ontkom je er niet aan om verhuisdozen te kopen of huren. Verhuisdozen kun je gemakkelijk op internet of bij de plaatselijke bouwmarkt kopen. Let er wel op dat je dozen van kwaliteit aanschaft. Er is niets zo irritant als kapotgescheurde verhuisdoos tijdens de verhuizing.

Verhuishulpmiddelen regelen

Er zijn een aantal hulpmiddelen die het leven van een verhuizer makkelijker maken. Denk hierbij aan een steekwagentje voor de wasmachine en koelkast, spanbanden om voorwerpen vast te zetten in de verhuiswagen, verhuisdekens en tape of touw. Zorg dat je ver voor de verhuizing deze spullen in huis hebt om te voorkomen dat je ze niet hebt op de dag zelf.

Papieren in orde maken voor de verhuizing

Als je gaat verhuizen zijn er een aantal papieren zaken die je moet relen. Om te beginnen moet de koop- of huurovereenkomst getekend zijn. Bij de sleutel overdacht zet je alle beschadigingen zwart op wit zodat je achteraf geen claim kunt krijgen. Vaak moet je voordat je het huurcontract tekent een aantal dingen overleggen aan je huurbaas zoals een loonstrook, kopie van je paspoort, kopie van je bankpas of een huurdersverklaring van je vorige huurbaas.