Verhuizen Tips – 17 tips om stressvrij te verhuizen

Pak je spullen slim in

  • Pak elke kamer afzonderlijk in. Geef elke doos een nummer en maak een lijstje met welke doos naar welke kamer moet in je nieuwe huis. Bijvoorbeeld doos 1 t/m 5 moet naar de woonkamer, doos 6 t/m naar de grote slaapkamer enzovoort;
  • Doe sokken om glazen;
  • Pak service in met handdoeken;
  • Doe flesjes in zakjes tegen lekken;
  • Stop boeken in rolkoffers;
  • Wikkel kasten in met folie;
  • Als je alle snoeren bij elkaar in een zak doet, maak foto van de achterkant het apparaat waar ze in zaten zodat je achteraf weet hoe je ze terug stopt in het apparaat.

Bedenk wat je nodig hebt

De dingen die je zeker nodig gaat hebben voor een verhuizing zijn: verhuisdekens, verhuisdozen, opvulmateriaal voor in de dozen, een steekwagentje, verhuiswagen, eten en drinken voor de verhuisdag.

De eerste dagen zonder internet?

Als je wacht met het regelen van de verhuizing van je internet- of tv- abonnement kan het zomaar zijn dat je dagen moet wachten en je dus zonder internet zit in je nieuwe huis. 

 

Hou er ook rekening mee dat sommige providers niet in bepaalde gebieden leveren. Vooral nieuwbouw huizen zijn vaak nog niet op alle netwerken aangesloten.

Hou je helpers te vriend

Als je geholpen wordt door familie/vrienden, zorg dat je wat te eten en te drinken voor ze hebt. Zo hou je een betere sfeer wat de verhuizing ten goede komt.

Doe of je een weekendje weg gaat

Maak van te voren een vakantiekoffertje met spullen alsof je een weekendje weg gaat. Hier zitten dan alle essentiële spullen in om de eerste twee dagen te overleven.

Bedenk of je een verhuisbedrijf nodig hebt

Ga je zelf verhuizen of schakel je liever een verhuisbedrijf in? Verhuizen met een verhuisbedrijf kan prijzig zijn dus als je het zelf kan doen is dat uiteraard het beste.

Moet je bijvoorbeeld een piano verhuizen en heb je een lastige draaitrap? Misschien is het een idee om een verhuisbedrijf in te schakelen. Zij hebben ervaring met zulke situaties en hebben eventueel een verhuislift voor de lastig te verplaatsen spullen.

Je kunt er ook voor kiezen om de makkelijke dingen zelf te doen en voor de lastige en zware spullen een verhuis bedrijf in te schakelen. Dit scheelt uiteraard in de prijs!

Check of je recht hebt op subsidie?

In sommige gevallen kan je in aanmerking komen voor verhuissubsidie. Check hier waar je aan moet voldoen en hoeveel je kunt krijgen.

Verhuisdozen kunnen je dag verpesten

Je hebt je verhuisdoos iets te zwaar verpakt en opeens scheurt hij en valt alles op de grond tijdens het verhuizen. Dit wil je niet! Ga daarom niet voor de goedkoopste verhuisdozen maar check welke dozen het best worden beoordeeld

Lees hier een uitgebreide test van verschillende verhuisdozen.

Weggooien is beter dan verhuizen

Voordat je begint met inpakken: wat kan er weggegooid worden en wat wil je meenemen? Dit scheelt veel werk tijdens het inpakken. Als je spullen gaat verhuizen die je later alsnog weggooit is dat verspeelde moeite.

Creëer rust

Maak een verhuisplanning om de rust te bewaren en print deze uit. Klinkt simpel maar kan in je hoofd een enorm verschil maken tijdens de chaos van een verhuizing. Gebruik onze handige checklist!

Zo voorkom je een hernia

Spaar je rug zoveel mogelijk en huur/koop een steekwagentje. Hiermee kun je zware spullen makkelijk verplaatsen. TIP: wist je dat er zelfs steekwagentjes zijn waarmee je een trap op kunt? Zo kun je veel makkelijker een zware wasmachine verhuizen.

Reserveer plek

Probeer een parkeerplek te reserveren bij je oude en nieuwe huis door iets op te plek te zetten. Houd wel rekening met je nieuwe buren en probeer geen slechte start te maken door meteen asociaal over te komen!

Begin vroeg

Begin zo vroeg mogelijk met inpakken. Pak de spullen in die je niet snel nodig zal hebben. In de zomer kan je bijvoorbeeld je winterkleding alvast inpakken en andersom. Hieronder lees je hoe je het inpakken het best kunt aanpakken.

Brand

Doe de brandbare spullen in een aparte doos doen en niet geheel afsluiten. Duidelijk op de doos zetten dat er brandbare spullen inzitten en de doos het liefst als laatste in de verhuiswagen zetten zodat je hem als eerst er uit kunt halen.

Schroefjes

Houd alle schroeven bij elkaar bij het demonteren van meubels. Doe ze in aparte zakjes per meubel.

Deurtjes

Kasten dichttapen zodat de deuren niet openslaan is een goed idee maar let wel op dat je de lak/verf niet beschadigd met de tape!

Werk systematisch

Bij het uitpakken: werk kamer voor kamer af en begin het liefst met de kamer die het verst weg van de voordeur zit, bijvoorbeeld de zolder.

7 jaar ongeluk

Houd spiegels en schilderijen altijd recht op en wikkel ze in een verhuisdeken, leg ze niet plat in de verhuiswagen. Zo voorkom je gebroken spiegels en 7 jaar ongeluk.

Gebruik onze checklist

Om je te helpen hebben we een handige checklist gemaakt die je zowel online als offline kunt gebruiken!