Hoe verhuis je een koelkast? – Alle stappen op een rij

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het verhuizen van een koelkast. Het belangrijkste is dat je de koelkast rechtop houdt tijdens het verhuizen en de koelkast 12 uur laat rusten na de verhuizing.

 

Stappenplan voor het vervoeren van een koelkast:

1. Zet de koelkast 12 uur voor de verhuizing uit

Een verhuizing kan een hoop emoties opwekken. Alles wat op je af komt moet je verwerken in een nieuwe omgeving. Probeer niet alles alleen te doen. Erken voor jezelf dat je het moeilijk vind, probeer er met andere over te praten en zoek hulp.

1. Praat er over met je omgeving

Dit zorgt ervoor dat de koelvloeistof harder wordt en minder gaat schuimen tijdens de verhuizing. Als er een vriesvak in de koelkast zit laat je die ontdooien en maak je het schoon.

2. Maak de koelkast schoon en haal alle plankjes en laden er uit.

Maak de koelkast goed schoon zodat je geen stinkende koelkast meeneemt naar je nieuwe woning. Haal alle plankjes en laden er uit zodat ze niet gaan schuiven tijdens de verhuizing. Je kunt er ook voor kiezen om alle planken en laden goed vast te tapen zodat ze op hun plek blijven.

3. Tape de deuren vast

Je wilt niet dat de koelkastdeur openslaat tijdens de verplaatsing. Zorg er wel voor dat je geen super-tape gebruikt. De sporen van hele sterke tape zijn moeilijk te verwijderen.

4. Vervoer de koelkast rechtop

Zorg er altijd voor dat je een koelkast rechtop vervoerd. Een koelkast vervoeren in een auto is geen goed idee omdat je hem dan vrijwel altijd op zijn zij of rug moet leggen. 

kan je een koelkast liggend vervoeren?

Als je echt heel erg opziet tegen de verhuizing kan het slim te zijn om een sessie in te plannen met een psycholoog of coach. Zij kunnen je de juiste handvatten geven om je emotioneel voor te bereiden op een verhuizing. Als je dit niet ziet zitten kun je altijd nog met iemand uit je omgeving praten die ook ervaring heeft met verhuizen en er net als jij ook tegenop zag.

5. Gebruik een steekwagentje

Koelkasten zijn zwaar en moeilijk vast te pakken omdat ze geen hendeltjes of dergelijke hebben. Een steekwagentje is niet alleen handig voor je koelkast maar ook om een bijvoorbeeld wasmachine te verhuizen.

6. Zorg dat de koelkast niet kan schuiven in de bus

Klem de koelkast in tussen andere spullen of zeker hem met spanbanden. Koeldeuren raken gemakkelijk beschadigd als ze ergens tegenaan botsen.

7. Zet de koelkast pas na 12 uur aan in je nieuwe woning

Laat de koelkast altijd minimaal 12 uur stilstaan na de verhuizing. Dit om de koelvloeistof goed te laten settelen voordat je hem weer aanzet.